Over Smart Glasnet

SmartGlasnet BV initieert en realiseert de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen. De bedrijven die zijn aangesloten op het Smart Glasnet BV glasvezelnetwerk behouden de vrije keuze uit alle dienstenleveranciers (providers), die overigens aantrekkelijke glasvezelarrangementen bieden. Dit resulteert in aanzienlijk lagere ICT-kosten en de mogelijkheid gebruik te maken van een groeiend aanbod aan breedbanddiensten zoals telefonie, internet, back-upservices en on-demand services voor bijvoorbeeld telewerken of beveiliging.

Aansluiting op de marktplaatsen

SGN bv sluit uw lokale glasvezelnetwerk direct aan op een 'marktplaats', zodat dienstenleveranciers snel en eenvoudig kunnen leveren. Doordat Smart glasnet netwerken 'open'  zijn kan iedere Internet Service Provider (ISP) of anders gezegd, dienstenleverancier zich inkoppelen. Hiervoor dient hij aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Smart Glasnet en de dienstenleverancier sluiten hiertoe een overeenkomst, waarna de ISP haar diensten kan aanbieden.

Operator diensten

Het belichten van een glasvezelnetwerk, ook wel genoemd het lokale transport, wordt door SGN B.V. uitbesteedt aan een belichter. De actieve componenten en verbindingen naar gebruikers worden actief bewaakt en beheerd en zo nodig wordt er opgetreden.

Beheer infrastructuur

Het aansluiten, afsluiten en administreren van aansluitingen op een glasvezelnetwerk is bij ons goed besteed. Uw glasvezel wordt binnen 6-8 weken geleverd. Wij leveren een monteur ter plaatse, die niet alleen de vezel in het bedrijfspand activeert, maar ook de CPE’s plaatst en het geheel in dienst kan geven. Meteen in de lucht dus meteen omzet!

Oplossing bij calamiteiten

Een ongeluk of calamiteit zit in een klein hoekje. SGN B.V. heeft een 24/7 lasploeg beschikbaar om direct op te treden om storingen op te lossen.

Turn-key beheer


 

Kennis van twee verschillende disciplines: infrastructuur en het belichten. Onder en boven de grond. Ideaal voor parkbeheerders met de wens meerdere dienstenleveranciers toe te laten!