Waarom Glasvezel?

Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van zeer helder glas. De overdracht bij glasvezel gebeurt anders dan bij koper. Niet door elektriciteit maar door lichtsignalen. De lichtsignalen kunnen data over grote afstanden transporteren en versturen zonder verlies van snelheid en kwaliteit. 
Met lasertechnologie wordt het licht met hoge snelheid aan- en uitgeschakeld. Bij een aansluiting met een glasvezelverbinding kan een snelheid van meer dan 1000 Mbps worden gerealiseerd. De capaciteit en kwaliteit zijn veruit superieur aan die van de huidige technieken. Met glasvezel bent u klaar voor de toekomst.
Met dit moderne en ultrasnelle netwerk kunt u bijvoorbeeld profiteren van voordelig internet en bellen. Door de hoge standaard bandbreedte en ongekende snelheden maakt glasvezel bovendien veel meer nieuwe diensten mogelijk. Om gebruik te kunnen maken van diensten over glasvezel wordt er in uw meterkast een CPE gemonteerd. Iedere aansluiting wordt verzorgd door middel van 1 vezelpaar met 100 Mbps of zelfs 1 Gbps aan bandbreedte.

Het Nieuwe Werken

Het nieuwe werken gaat niet om harder werken, maar om slimmer werken. Je gaat flexibel om met je werktijden en je werkomgeving. Dit betekent dat je ook gebruik maakt van de laatste technologie om zo goed mogelijk op afstand samen te werken. Het werken is effectiever en efficienter en het is bovendien plezieriger voor de organisatie en de medewerker. Wat zijn de voordelen van het nieuwe werken?

Klik hier om het filmpje te bekijken

Voordelen van Glasvezel

Glasvezel maakt het mogelijk om glashelder en kraakvrij te werken. Voor veel mensen is het bekend dat glasvezel geschikt is voor onder andere HD-televisie, films, video’s, muziek en radio. Maar weet u ook dat u veel voordeel kunt halen uit uw zakelijke telefonie en razendsnel internet binnen uw bedrijf? De capaciteit van glasvezel is vrijwel onbeperkt. Hoe groot uw bedrijf ook is, hoeveel bedrijven er op uw bedrijventerrein zijn, glasvezel kan het allemaal aan. De kwaliteit blijft altijd optimaal. Bovendien is glasvezel groen: glasvezel verbruikt aanzienlijk minder energie voor het datatransport en het kopergebruik daalt door de aanleg van glasvezel.

Glasvezel maakt het voor meer mensen mogelijk om sneller te werken. Het up – en downloaden van bestanden loopt symmetrisch. De upload en download zijn gelijk. Dit is noodzakelijk voor o.a. het werken in de cloud en/of office 365 oplossingen. Geen vertraging op de lijnen.

Er bestaan al talloze toepassingen waarbij glasvezel de drager is, zoals observatie en bewaking van personen of panden,  beeldcommunicatie, sociale alarmering en videoconferences . Er worden voortdurend nieuwe toepassingen ontwikkeld. De kwaliteit van deze diensten is vaak zelfs duidelijk beter als zij via glasvezel worden aangeboden. Sommige vormen van dienstverlening zijn zonder glasvezel zelfs heel moeilijk te realiseren.

De toekomst ligt open met het gebruik van glasvezel. Dé snelweg voor het internet.

Kortom, het resulteert in kostenbesparing op zowel korte als langere termijn. Het heeft een hoge en betrouwbare kwaliteit van geleverde diensten over het internet. Symmetrische up- en downloadsnelheid van 100 Mbps; De capaciteit is schaalbaar. Met andere woorden, de snelheid is gemakkelijk te verhogen of te verlagen, waardoor er een passende oplossing voor iedere ondernemer kan worden gerealiseerd. En glasvezel is toekomstvast waardoor u langdurig bent voorbereid op uw toekomstige behoefte aan grotere bandbreedten. Wilt u uw bedrijf ook ontsluiten op onze snelweg van glasvezel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Open Netwerk

Smart Glasnet BV (SGN) heeft gekozen voor een open netwerkstructuur. SGN kan hierdoor bepalen wie wel of niet van ons netwerk gebruik kan maken. In de basis is iedere Internet Service Provider vrij een aanvraag voor toelating bij ons in te dienen.

Dit houdt in dat de ISP (Internet Service Provider) en ons glasvezelnetwerk niet aan elkaar gekoppeld zijn. U kunt te allen tijde een abonnement nemen op ons glasvezelnetwerk. Daarnaast kunt u een keuze maken voor een ISP leverancier voor uw Internet, VOIP en andere internetdiensten. Voldoet een ISP na enige tijd niet meer aan de eisen van uw bedrijf, dan kunt u eenvoudig een andere leverancier kiezen. Uw abonnement op uw glasvezelkabel loopt dan gewoon bij ons door. Wij kunnen u uiteraard altijd helpen bij het aangeven van een richtingskeuze voor uw ISP diensten.

Het ontstaan van glasvezel

Toen rond 1984 het internet ontstond, beschikte de wereld over een open netwerk. Hiervan kon iedereen op dat moment gebruik maken. Benieuwd naar hoe glasvezel onstaan is en hoe het gemaakt wordt?

Klik hier om het filmpje te bekijken